E.g., 2021-3-7
E.g., 2021-3-7

Vis mer

vis mindre

Home > Feriehus > Bestemmelsessted > San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar

San Pedro del pinatar er kanskje best kjent for sine gjørmebad og av de unike mulighetene for trening og rekreasjon i naturskjønne omgivelser, men det har også mye mer og by på. Flotte promenader, lange hvite sandstrender, vannsport og ikke minst god mat. Her finner du alt du behøver. Perfekt for turer og fritid, strandpromenaden i Santiago de la Ribera og Lo Pagan er en total glede hele dagen og kvelden, med utallige restauranter å velge mellom, og noen flotte små tapasbarer like ved havet, eller den stadig populære marinaen.

San Pedro del Pinatar den Costa Calida dekker et areal på 22 kvadratkilometer og ligger ved Mar Menor, som er den største naturlig saltsjøen i verden, og et av de mest verdsatte turiststedene ved Middelhavet.Det vakre landskapet, som vi i dag kjenner som Parque Regional y Salinas de San Pedro, ble dannet da de utnyttet området til saltproduksjon. Det er Spanias viktigste sumpområde og et paradis for fugler. Her finner man flamingoer, som hviler på vei til Afrika.

VIDSTRAKTE STRENDER
Langs parken mot Middelhavet er det vidstrakte strender hvor man kan ta seg en dukkert. Playa del Mojon og Playa de Torre Derribada. På den andre siden av havnen ligger Playa de la Llana sammen med Playa de las Salinas, Barraca Quemada og Punta de Algas. Alle ligger i Parque Regional de las Salinas y Areales de San Pedro del Pinatar. De er åpne og dype med sandbanker og varmt vann. Her er det både fredelig, ensomt og litt avsides selv om sommeren.

MAR MENOR
Mar Menor er et annet hav og et annet univers. Her er det en kjempestor "dam" med varmt vann hele året. Stille og fredelige strender: La Mota, Villananitos og La Puntica. Dette er den største saltvannssjøen i Europa; den er på 170 kvadratkilometer og på det dypeste stedet er den 7 meter. Mar Menor er av vulkansk opprinnelse, hvilket man kan se av småøyene i den sydlige enden av havet, hvorav de største er Isla Mayor, Isla Perdiguera og Isla del Ciervo.

DEN HELBREDENDE LEIRA
De klimatiske forholdene i Mar Menor er fremkommet ved de mange soltimene hvert år og det høye saltinnholdet i vannet. Det har i århundrer avleiret seg i leira og i mudderet, og kan i dag brukes til terapeutisk behandling. De grunnleggende saltene for helbredelse er: Kalsium, magnesium, silisium, jern, kalium, natrium, brom, jod og fluor. Det har blitt bevist at termisk behandling med denne type saltvann fremkaller en indre effekt på vevet i kroppen og stimulerer blodsirkulasjonen. Som følge av dette blir toksinene skilt ut, og musklene slapper av.

Når leira blir brukt på huden har det stor legende effekt på sykdommer som: Reumatisme, leddbetennelse, gikt, hudsykdommer, revalidering etter beinbrudd og sykdommer i svelg, strupe og hals. Det mest kjente området for leirebad er i Las Charcas de lo Pagán ved saltminene i den nordlige enden av saltsjøen. Ta av gang- og sykkelstien ved Baños de Lodo som begynner ved Molino de Quintin. Her bader folk hele veien langs stien. Denne gang- og sykkelstien går helt ned til den sydlige spissen av tangen, hvor man kan stå og se over på spissen av La Manga som kommer mot deg fra syd.

SPORT
Mar Menor er det ideelle området for all slags vannsport. Vannet er rolig og vinden stabil, og den lave vannstanden gjør det til et ideelt område å lære å seile, stå på vannski og padle med kano. Vindsurfere foretrekker La Mota-stranden, som er en naturlig bane for fart, hvor de kan utnytte vinden uten å ta noen risiko. Det er mulig å sykle langs Mar Menor via gang- og sykkelstier, det finnes merkede oldtidsruter og man er hele tiden nær vannet, men flere steder skjærer kanaler seg gjennom landskapet og renner ut i havet, noe som gjør det umulig å kjøre rundt Mar Menor. Landskapet er flatt, stiene godt merket og hele ruten er på 56,4 km. I områdene syd for Mar Menor ligger det store og vakre naturparker.

GASTRONOMI
Gastronomien er varierende og velsmakende. Som aperitiff brukes Mar Menor-reken, mens andre lekkerbiskener er for eksempel gullbrasen, eller Dorada, som den heter på spansk, som man baker inn i salt og griller. Den høye kvaliteten på saltet fisk kjente selv romerne. De fantastiske produktene fra de lokale kjøkkenhagene, Mar Menor og Middelhavet er sammensmeltet i gastronomien, hvorav man lager de vidunderligste retter, slik som tunfiskfilet, tørket tunfisk, fiskerogn, mulle, Mar Menor-reker, salater, erter med skinke, stekte tomater og pepper, sort pølse, tykk blodpølse, samt et stort utvalg av andre pølser og mye annet godt! Desserter og frukter er også av høy kvalitet. Her finner vi melon, fersken, vannmelon, fiken m.m. Blant dessertene har vi "Pastel Cierva", "Ticino de Cielo", som er pudding laget av eggeplomme og sirup, og "Sopa Real" som er laget av blant annet mandler og eggeplomme.

Lokale markeder på torsdag og mandag. Ellers lokale butikker med baker, slakter og mindre dagligvarer, men også supermarkeder. Dos Mares kjøpesenter, en utmerket shoppingområde med supermarkeder, restauranter, butikker og en kino åpner 365 dager i året.

Kystområdet heter Costa Calida og klimaet er behagelig hele året. Hvordan komme til San Pedro del Pinatar i Murcia: Fly til Alicante – ca. 75 Km med leiebil, drosje eller buss. Fly til Murcia -San Javier ca. 10 Km med leiebil eller drosje. Lokale busser går til Alicante, Torrevieja, Cartagena, Murcia.