E.g., 2021-3-7
E.g., 2021-3-7

Vis mer

vis mindre

Home > Feriehus > Bestemmelsessted > Torre La Mata

Torre La Mata

FERIE I LA MATA, LEI NYDELIGE FERIEHUS I LA MATA.
På denne websiden vil du finne det meste du trenger av informasjon om La Mata. For de som enda ikke har skaffet seg et sted å bo under oppholdet, vil det ligge ute noen attraktive leiligheter som kan leies for en kortere eller lengre periode. For de som ønsker å kjøpe seg sitt eget feriested i Spania, er det lagt ut noen av de mest attraktive leilighetene fra anerkjente byggherrer fra området. For å leie leilighet, vennligst ta kontakt.

La Mata, eller Torrelemata, som det egentlig heter, ligger på Costa Blanca-kysten i Spania, bare drøyt fem minutter fra den kanskje mer kjente byen Torrevieja. Hele kystlinjen her er et strandparadis, og med 325 soldager i året, er det ikke rart at mange trekker hit fra lenger nord i Europa, og enkelte har også slått seg ned her for godt. Hver onsdag er det marked, og hver dag finner du et stort utvalg av restauranter, barer og butikker. Leier du feriebolig i La Mata får du en smak av det gode liv.

FRITIDSAKTIVITETER I NAERHETEN AV DIN FERIEBOLIG I LA MATA
Ta en tur til saltlakene og naturparken like ved, kjent som «Svaneparken». Saltutvinningen pågår fortsatt i Torrevieja, mens den er lagt ned i La Mata – men det saltholdige vannet gjør at det er et yrende fugleliv i naturparken! Langs parken er det to stier – en for fotturer og en for sykling. Hele Costa Blanca er for øvrig ideelt for sykling. Her er variasjon i landskapet og mange bakker å prøve seg på, samtidig som det ikke er for bratt, så det er åpent både for den som vil trene og den som bare vil se seg litt rundt.

Ved saltlakene kan man også leie hester, og se landskapet fra hesteryggen. Bare få minutter fra ditt feriehus eller din finca i La Mata er det muligheter for såpass ulike aktiviteter som gokart, bowling og golf. Eller hva med en tur til badelandet i Torrevieja, Aquopolis, masse moro for liten og stor! På strendene i området finner man ellers alt man måtte ønske av vannsport – fra dykking i dypet til høytsvevende paragliding – og både seilling, windsurfing, brettpadling, kajakk og mere til, i vannskorpa. Ikke glem solkrem!

SPIS OG DRIKK PA FERIE I LA MATA
Det spanske kjøkken er svært mangslungent, og påvirket av både greske, romerske og mauriske invasjoner gjennom tidende. Tapasbordene dekkes her, som ellers i Spania, av alle slags vidunderlige retter. Maten er ofte sterkt krydret, men ikke vær redd for å prøve noe nytt på din La Mata-ferie!
Paella er alltid godt, og de røde rekene fra Denia er sannsynligvis de beste rekene du noensinne vil smake.

Prøv en turron til dessert, en hard kake av bl.a. nougat, med røtter tilbake til maurerne. Utrolig søt og god, men neppe tannlegens favoritt. Rettene preges ellers av de ferske råvarene. Enten det er kjøtt, fisk, fjærkre eller vilt, vil du oppdage at det er lokale råvarer alt sammen. Costa Blanca har også en rekke lokale viner å by på.

SHOPPING OG KULTUR I NAREHETEN AV DIN FERIELEILIGHET I LA MATA
Det er en rekke større shoppingsentre innen kort kjøreavstand fra La Mata, og her er det et rikt utvalg av moteklær, sko, smykker og annet, men også hobbybutikker og billigere klesutsalg. På flere av kjøpesentrene finnes det også enten teater eller kino, så om det kommer en regnskur – eller du bare har lyst til å trene på spansken din – er det ingen grunn til å kjede seg. Shopping og kultur i nærheten av din ferieleilighet i La Mata

Det er en rekke større shoppingsentre innen kort kjøreavstand fra La Mata, og her er det et rikt utvalg av moteklær, sko, smykker og annet, men også hobbybutikker og billigere klesutsalg. På flere av kjøpesentrene finnes det også enten teater eller kino, så om det kommer en regnskur – eller du bare har lyst til å trene på spansken din – er det ingen grunn til å kjede seg.

SLIK KOMMER DU DEG TIL LA MATA
Det er lettvint å reise til La Mata. Det går både rutefly og charterfly fra flere steder i Norge og til Alicante. Turen fra Alicante flyplass tar rundt tre kvarter, og tar deg innom byen Alicante på veien. Man kan også fly til Murcia, men dit er det noe færre avganger. Det er en snau halvtime fra Murcia flyplass til La Mata. Det går fly året rundt til disse flyplassene.

Planlegger man et lengre opphold, kan det være greit å ha med bil. Det er rundt 35 timer i ren kjøring, ingenting for en med hastverk, men til gjengjeld får man jo med seg «halve Europa» på turen. Man kan naturligvis også leie bil i La Mata etter at man har ankommet. Det er hyppige bussavganger til Torrevieja og Alicante, og fra sistnevnte kan man dra videre til for eksempel Elche eller Murcia.