E.g., 2021-3-7
E.g., 2021-3-7

Vis mer

vis mindre

Home > Feriehus > Bestemmelsessted > Benidorm Area

Benidorm Area

Benidorm er turisthovedstaden på Costa Blanca. Den ligger 140km fra Valencia og 50 km fra Alicante, begge byene har internasjonale flyplasser. Benidorm er et unikt sted, med en fantastisk natur som inkludere byen og dens moderne skyskrapere. Fantastisk utsikt kan nytes fra hele området. Benidorm er et ferieparadis på den spanske solkysten Costa Blanca kjent for fabelaktige strender, et fantastisk klima, et livlig byliv og med flotte fjellområder som bakgrunn. Med en flott beliggenhet,skjermet av fjell og dets sørlige retning, gir et mikroklima med høye temperaturer, hele året. Benidorm har 71 000 innbyggere og er besøkt av mer enn 3 millioner turister i året. Dens store strender med fin, gyllen, sand, er blant de beste i Europa "Playa de Levante" er.

Benidorms mest populære strender og har en praktisk beliggenhet midt i sentrum av byen. Hvis du er ute etter en livlig strand med mye liv og vannsportsaktiviteter, er Playa Levante stranden for deg. Med over 5000 solsenger skal det godt gjøres å ikke finne en komfortabel strandplass. I vannet finner man flåter, stupebrett, hengebruer, sklier og en lekeplass. Stranden passer perfekt for familier og ungdom med et stort utvalg av aktiviteter for barn og ungdom. Her kan man blant annet stå på vannski, leie jetski, dykke og mer.

Badestranden "Poniente" er en annen du bør notere deg; den er rolig og innbydende. Poniente i vest er en flott strand som har en mer avslappet atmosfære med generelt mindre folksomt en Levante. Langsmed stranden finner man en flott strandpromenade med et tilbud av restauranter, barer, kaféer og mer. Vannet er turkist og krystallklart, samt temperaturene er milde året rundt. Benidorm har både en travel og morsom atmosfære noe som er med å gi alle sine besøkende noe som gleder dem. Strendene er internasjonalt kjent for sine praktfulle strender og sin gode kvalitet på tjenestene. Den lille havnen tilbyr et bredt utvalg av vannsport og nautiske aktiviteter.

Kirken Iglesia San Jaime regnes som hjertet av Benidorm. Ytterst på odden, der bølgene slår mot klippene, er det bygget en stor terrasse. Den kan minne om et fort. Man kan følge noen vakre trapper ned til havet. Øverst på klippen ligger Balcón del Mediterráneo, som kan minne om et vakkert slott. Der har man god utsikt over hele byen og utover havet. Her finnes også uteservering. Uten tvil er skyskraperne det mest typiske med Benidorm. Byen er stolt av å ha det høyeste hotellet i Europa og utsikten fra terrassene er virkelig noe du ikke bør gå glipp av.Imidlertid tilbyr Benidorm også et bredt utvalg av luksuriøse villaer som passer enhver smak. Byen tilbyr et bredt spekter av attraksjoner: live musikk, livlige barer og restauranter, tema og vannparker, strender og sol. Benidorm har noe som foregår hele året, hele dagen og hele natten. Det gamle slottet, som nå er balkongen i Middelhavet, tilbyr en fantastisk utsikt over Benidorm.

Benidorm har i flere tiår vært en favorittdestinasjon blant engelskmenn med flere briter som har emigrert til den spanske feriebyen som ligger mellom Alicante og Valencia. Faktum er at med 5 millioner turister i sesongen stiger antallet mennesker i byen iblant til over en million. Innbyggertallet antyder en by på størrelse med Drammen, men både omfang og førsteinntrykk tyder på millionby. Benidorm koker av liv i sommerhalvåret.

SHOPPING I BENIDORM
Benidorm tilbyr god shopping i motsetning til mange sydendestinasjoner. Her kan man kjøpe rimelige klær, sko, vesker, elektronikk og mer. For de som ønsker en god shoppingopplevelse anbefales kjøpesenteret Centro Comercial Marina. Les mer om shopping i Benidorm.

OPPLEVELSER I BENIDORM
Benidorm har et stort tilbud av aktiviteter, opplevelser og severdigheter. Med alt fra fantastiske fornøyelsesparker til vakker natur har Benidorm noe for alle. Vil du oppleve sjarmerende små landsbyer finner du Altea og Albir en kort kjøretur unna, og Villajoyosa et stykke lenger unna. Benidorm er en feriedestinasjon som byr på et godt utvalg av aktiviteter og opplevelser. Selv om mange reiser til Benidorm for strandliv og uteliv, vil Benidorm overraske med et rikt tilbud innen fornøyelsesparker og flott natur. Benidorm har dyrehage, vannpark, fornøyelsespark og mer. Sykling, fjellvandring og seiling er bare noen av de mest populære aktivitetene tilgjengelig i og rundt Benidorm, mens ved stranden har man et stort utvalg med jetski, vannski, volleyball og mange andre vannsportsaktiviteter.

Gamlebyen i Benidorm tilbyr en gammeldags sjarm med en fantastisk utsikt over bukten. Ved Benidorm finner man også et par fjell som er populære mål for fjellvandring. I bukten utenfor Benidorm finner man øya Benidorm som kan besøkes via ferge eller ubåt. Nordøst for Benidorm finner man Altea, utvilsomt en av de vakreste stedene i Costa Blanca, hvor masseturismen ikke har satt helt inn enda.

UTELIV I BENIDORM
Benidorm har et allsidig uteliv med alt fra kabaretforestillinger og nattklubber til tradisjonelle engelske og irske puber. Spesielt bydelen Levante er kjent for å ha en høy konsentrasjon av nattklubber. Les mer om uteliv i Benidorm.

FLY TIL BENIDORM
Benidorms nærmeste flyplass er Alicante flyplass 60 km sør for Benidorm. Fra flyplassen går det buss til Benidorm hver time. Både SAS og Norwegian flyr direkte til Alicante fra Gardermoen. Ryanair flyr til Alicante fra Torp, Rygge og Haugesund.

KLIMA
Gjennomsnittlig 141 soldager i året og har et behagelig mikroklima takket være fjellene som omringer byen. Middeltemperaturen ligger på 18 grader, ca. 15 grader om vinteren, 28 grader om sommeren.