E.g., 2021-3-7
E.g., 2021-3-7

Vis mer

vis mindre

Home > Feriehus > Bestemmelsessted > Guardamar

Guardamar

Guardamar del Segura er i dag en moderne turistby med mange hoteller og nyoppførte leilighetskomplekser. Når du reiser til Guardamar del Segura i Spania, må du huske å sette av nok tid til sightseeing - du kan bare ikke gå glipp av severdigheter som for eksempel Guardamar borg!

Hvert år tilbringer tusenvis av nordmenn vinteren i Spania, og mange av dem har valgt seg Alicante eller Torrevieja som sitt annet hjem når høstmørket og vinterkulden setter inn her hjemme. Men bare en halvtimes kjøring fra de de to mer kjente byene, finner vi Guardamar del Segura, en liten perle der spanjolene selv gjerne ferierer.

Guardamar del Segura ligger helt ned til Middelhavet, sørøst for Alicante, like sør for Elche, like nord for Torrevieja og øst for Rojales. Kommunen har vanligvis et innbyggertall på ca. 16.000, men dette er et tall som tidobles i høysesongen.

Og det er ikke rart at både spanjoler og turister utenifra trekkes til byen, for mange mener at de 12 kilometer lange strendene i Guardamar er de beste i hele fastlands-Spania. Der kan du finne stille områder der du har stranda omtrent for deg selv, eller legge deg på området nedenfor den brede promenaden der det i høysesongen florerer med liv, restauranter, gateselgere og alt man vanligvis forbinder med sydenliv.

Aktive voksne og barn kan more seg med volleyball, vannleker og lekestativ, de som foretrekker en roligere stranddag kan leie solsenger for 5€, eller få en halv times massasje under parasollene for 15 – 20€.

Men Guardamar del Segura er langt mer enn en badeby, her er det også ypperlige turområder. På begynnelsen av 1900-tallet ble det plantet en pinjeskog på 840 hektar ved byen, for å verne byen fra sanden som kom fra Sahara og begrov husene og gatene i byen. Skogen består i hovedsak av furutrær, pinjetrær, eukalyptustrær, aloe vera-planter, busker og palmer. Den kalles på folkemunne La Piñada, og er Guardamar del Seguras største rekreasjonsområde, med flotte veier og turstier.

Parque Reina Sofia er en annen grønn lunge i byen, med springvann, fisk, dyr og fugleliv, samt benker og utescene. Hit går både turister og fastboende for å beskue duer, påfugler, ekorn, skilpadder og noen av de andre dyrene som ser ut til å stortrives like mye som de tobente gjestene som besøker parken.

Rett utenfor parken ligger byens restaurantgate, som sommerstid er stengt for biltrafikk på kveldstid. På sommerstid er det også markedsgater og tivoli i det samme området, og hver onsdag hele året er det stort marked rett ved byens torg. For de som ønsker seg litt mer natteliv finnes det også discoteker og casinoer, men det har de fornuftig nok lagt litt utenfor bysentrum. Og siden restaurantene selv i høysesongen stenger rundt midnatt, er det mulig å få nattesøvn selv om mange av utleieleilighetene og hotellene ligger midt i sentrum.

Guardamar de Segura har et typisk middelhavsklima, som resten av Costa Blanca. Om sommeren gjør en avkjølende bris temperaturen behagelig, og om vinteren er byen beskyttet mot den kalde vinden fra nord av de omkringliggende fjellene.   Gjennomsnittlig har Guardamar 3000 timer med solskinn årlig, og den gjennomsnittlige temperaturen på dagtid er i overkant av 20 grader.

I 1986 kåret World Health Organisation nettopp solkystens klima som et av de beste I verden, ikke for varmt om sommeren, og heller ikke for kaldt om vinteren. Med cirka 325 solskinnsdager I året, er Guardamar del Segura derfor et ideelt helårs reisemål. Ikke så rart kanskje at også flere nordmenn oppdager denne lille perlen, som bare ligger en kort flytur unna …

REISE DIT:
Både Ryanair, Norwegian og SAS har fly som går til Alicante. Billettene trenger ikke koste mer enn noen få hundrelapper, og på flyplassen kan man velge mellom taxi, buss eller leiebil. Det tar ca en halv time med bil fra flyplassen til sentrum av Guardamar del Segura.

SHOPPING:
Sko, vesker, belter og skinnvarer er populært, men det aller meste man kjøper er rimeligere enn hjemme. I hovedgata finner man merkebutikkene, på markedet hver onsdag kan man få kjøpt alt fra grønnsaker og krydder, til undertøy, elektronikk, leker, sko, tepper, klær og vesker.

MAT:
Det finnes utallige restauranter i Guardamar og nærområdene rundt, og du kan – til rimelige priser – spise mat fra alle verdenshjørner. Det finnes også noen mer eksklusive restauranter. Sjekk på internet, forhør deg på det lokale turistkontoret eller hos servicekontoret Cora Care for tips. Den spanske nasjonalretten Paella bør selvfølgelig smakes. På strandpromenaden har de flere restauranter som tilbyr rikelige fiskefat, og i «restaurantgata» serverer Mamas Tapas spanske Tapasretter og mye annet året rundt.